Tak jsem se snažila najít nějaké moudro o červené čočce, kterým bych tento recept uvedla. Zdá se, že je to mrška tajemná. Tak si vyberte, buď pochází z Turecka anebo z dálné Indie. Jo, a taky buď nenadýmá nebo nadýmá. Takže jaký názor si uděláte vy, případně jaké zkušenosti nabydete, nechám na vás 😀

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 200g loupané červené čočky
  • 10 cm silnějšího pórku
  • 2 řapíky celeru
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 zeleninové bio bujony
  • 1 cibule
  • 1 lžička sušeného lahůdkového droždí
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • čerstvé oregano
  • 1,25 l vody
  • olivový olej
  • nachos chips

Postup:

Na oleji orestujeme posekanou cibuli, přidáme na plátky rozkrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Přidáme na kousky nakrájený pórek a celerové řapíky a taky propláchnutou čočku. Okořeníme chilli, promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujon a asi 10 minut povaříme. Přisypeme lahůdkové droždí, poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, posypeme odraným oreganem a případně dochutíme.

Na talířích pokapeme olivovým olejem a ozdobíme nachos chipsy.