Salát ze zelených fazolek s balkánským sýrem
Za to, že si dnes můžeme udělat fazolkový salát, po kterém nám zmizí vrásky, můžeme poděkovat Kryštofu Kolumbovi.
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 300 g čerstvých zelených fazolek
- 3 velké stroužky česneku
- 3 větvičky čerstvé máty
- 60 g balkánského sýru
- kousek červené chilli papričky
- 1 lžička sojové omáčky
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl, cukr, citronová šťáva
Postup:
Fazolky omyjeme a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 8 minut. Vodu slijeme a fazolky propláchneme studenou vodou. Necháme vystydnout a nakrájíme na cca 3 cm kousky. Na olivovém oleji opečeme do světle růžova nasekaný česnek, přidáme na kousíčky nakrájenou chilli papričku, trošku cukru, soli, pepře a sojovou omáčku. Směs přelijeme přes fazolky, zakapeme citronovou štávou, přidáme posekanou mátu a na drobounké kostičky pokrájený balkánský sýr.