Pikantní zeleninová polévka s houbičkami enoki a rýžovými nudlemi
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 50 g houbiček enoki
- 50 g tenkých rýžových nudlí
- 1 střední mrkev
- vodnice velikosti mrkve
- kousek celeru velikosti mrkve
- 1 lahůdková cibulka
- kousek pórku
- kousek jemně nastrouhaného zázvoru
- kousek červené chilli papričky
- 2 zeleninové bio bujóny
- olej
- koriandr na ozdobení
Postup:
Zeleninu očistíme a nastrouháme na tenké dlouhé nudličky, nejlépe na V-krouhači. Cibulku a pórek nakrájíme na kousky. Do kastrolu nalijeme trošku oleje a zeleninu na něm zlehka orestujeme. Zalijeme jeden a čtvrt litrem vody, přihodíme bujóny, na kousíčky nakrájenou chilli papričku a zázvor. Povaříme 8 minut a přidáme na poslední minutu vaření houbičky (nevaříme je déle, aby neztvrdly). Polévku stáhneme z plotny.
Rýžové nudle uvaříme dle návodu. Na konci vaření do nich kápneme olej, promícháme a scedíme. Propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou.