Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 50 g houbiček enoki
  • 50 g tenkých rýžových nudlí
  • 1 střední mrkev
  • vodnice velikosti mrkve
  • kousek celeru velikosti mrkve
  • 1 lahůdková cibulka
  • kousek pórku
  • kousek jemně nastrouhaného zázvoru
  • kousek červené chilli papričky
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • olej
  • koriandr na ozdobení

Postup:

Zeleninu očistíme a nastrouháme na tenké dlouhé nudličky, nejlépe na V-krouhači. Cibulku a pórek nakrájíme na kousky. Do kastrolu nalijeme trošku oleje a zeleninu na něm zlehka orestujeme. Zalijeme jeden a čtvrt litrem vody, přihodíme bujóny, na kousíčky nakrájenou chilli papričku a zázvor. Povaříme 8 minut a přidáme na poslední minutu vaření houbičky (nevaříme je déle, aby neztvrdly). Polévku stáhneme z plotny.

Rýžové nudle uvaříme dle návodu. Na konci vaření do nich kápneme olej, promícháme a scedíme. Propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou.