Zeleninový boršč
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1 červená řepa
- 1 větší brambor
- 1 mrkev
- kousek celeru
- šálek kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 2,5 kostky bio zeleninového bujónu
- drcený kmín, chilli, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření
- zakysaná smetana
Postup:
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k orestované cibuli, okořeníme, zalijeme horkou vodou a vaříme. Asi po 15 minutách přidáme opláchnuté a pokrájené zelí a kostky bujónu. Vaříme dalších cca 10 minut. Je-li to třeba, můžeme okyselit citrónem nebo přisladit cukrem. Na talíři doplníme zakysanou smetanou.
A tímhle jsem se dnes inspirovala (právě dobublává na sporáku) 🙂 Jen s malou úpravou, že tam nemám brambor a zelí a místo nich dvě mrkve a dvě řepy.
Dejte vědět, jak se povedla 🙂
Povedla, dokonce velmi, jen jsem na konci zjistila, že nemám doma citron, tak jsem ji mírně okyselila balsamicovým octem.
Teda, balsamico tomu musel dát skvělou chuť!