Krémová polévka ze zeleného hrášku
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 600 g mraženého hrášku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 větší snítka tymiánu
- 2 kostky bio zeleninového bujónu
- 1,3 l vody
- 1/2 dl šlehačky
- 3 lžíce limetkové šťávy
- bílý pepř
- hrst strouhaného sýra parmazánového typu + pár hoblinek na ozdobení talíře
- trošička zakysané smetany na ozdobení talíře
Postup:
Cibuli rozkrájíme na kostičky a orestujeme na másle spolu s lisovaným česnekem. Přidáme tymián a opláchnutý hrášek, bujónové kostky, pepř a vaříme asi 15 minut. Větvičku tymiánu vyndáme a ponorným mixérem polévku rozmixujeme na krém. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a limetkovou šťávu. Minutku povaříme a zjemníme šlehačkou.