Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 600 g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 větší snítka tymiánu
  • 2 kostky bio zeleninového bujónu
  • 1,3 l vody
  • 1/2 dl šlehačky
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • bílý pepř
  • hrst strouhaného sýra parmazánového typu + pár hoblinek na ozdobení talíře
  • trošička zakysané smetany na ozdobení talíře

Postup:

Cibuli rozkrájíme na kostičky a orestujeme na másle spolu s lisovaným česnekem. Přidáme tymián a opláchnutý hrášek, bujónové kostky, pepř a vaříme asi 15 minut. Větvičku tymiánu vyndáme a ponorným mixérem polévku rozmixujeme na krém. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a limetkovou šťávu. Minutku povaříme a zjemníme šlehačkou.