Pomalu pečená kachna
Už dlouho nás pronásledovala chuť na pečenou kachnu. A tak když jsme našli v obchodě chlazenou a hezky baculatou, neodolali jsme. S červeným zelím a karlovarským knedlíkem byla skvostná.
- 1 kachna
- 1 cibule
- 1 jablko
- sůl
- kmín
- červené sterilované zelí
- karlovarský knedlík
Kachnu očistíme od případných zbytků pírek, opláchneme a vložíme do pekáče. Osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme rozpůlenou cibuli a rozčtvrcené, semínek zbavené, jablko. Podlijeme trošičkou vody, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C 3 hodiny. Potom pokličku sundáme, zvýšíme teplotu na 190 st. C a ještě asi 30 minut zapečeme dozlatova. Kachnu několikrát za dobu pečení polijeme výpekem.
Zelí vyklopíme do kastrolu, podlijeme trošičkou vody, přikryjeme poklicí a dusíme. Dle chuti přisolíme, přisladíme, přikyselíme octem.