Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 menší květák
  • 1 menší cibule
  • 2 střední brambory
  • 30 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky kurkumy
  • 0,5 lžičky římského kmínu
  • 0,25 lžičky semínka cibule
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 1,3 l vody

Zavářka

  • 1 vejce
  • cca 100 g hrubé mouky

Postup:

Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme oloupané pokrájené brambory a opláchnutý květák rozebraný na růžičky. Zasypeme kořením a promícháme. Když je květák zbarven do žluta, přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání chvilku restujeme  a zalijeme vlažnou vodou. Přidáme kostky bujonu, přivedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme. Z vejce a mouky nejprve pomocí vidličky a poté rukou vypracujeme velmi tuhé těsto. Do vřící osolené vody z těsta strouháme na velkém struhadle nudličky a cca 4 minuty povaříme. Z nudliček slijeme vodu a přidáme do polévky.