Jako fortelná hospodyňka jsem na polívku využila skelet po vykostění prsíček. Překvapivě ani polévka nebyla schovaná pod vrstvou tuku.

Na 4 porce budeme potřebovat:

Vývar

  • min. 1 skelet kačeny
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • kus pórku
  • kus celeru
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře

Na polévku

  • 1 malá mrkev
  • 1 malá petržel
  • kousek celeru
  • maso obrané ze skeletu
  • 2 zeleninové bio bujony
  • 1 vejce
  • olej
  • nudličky
  • pažitka
  • 1,3 vývaru

Postup:

Kachní skelet opláchneme, dáme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli, mrkev, petržel, pórek a celer. Vše necháme vcelku. Zalijeme asi 1,3 dl vody, přisypeme nové koření a pepř a na velmi mírném ohni necháme 2 hodiny probublávat.

Mezitím si připravíme zbylou zeleninu. Oloupeme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na trošce oleje. Přilijeme zcezený vývar, do kterého obereme zbytka masa ze skeletu, přidáme bio bujon a 10 minut povaříme. Minutu před koncem varu rozmícháme v polévce vejce.

Zvlášť uvaříme nudličky dle návodu a do každého talíře jich dáme porci. Zalijeme polévkou, posypeme pažitkou a podáváme.