Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 2 petržele (170 g)
- 2 Sedlcanské Hermelíny na gril se švestkovou omáčkou
- 2 stroužky česneky
- 1 cibule
- 1 bio zeleninový bujón
- 1/2 lžičky kurkumy
- olej
Na ozdobení
- 30 g vlašských ořechů (naše jsou karmínové)
- 10 listů medvědího česneku
- 3 vejce
- lžíce octa
- kousek chilli papričky
- sůl
- přiložená švestková omáčka z Hermelínů
- olivový olej
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme dorůžova. Přidáme na plátky nakrájenou petržel a ještě chvilku restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, kurkumou, zalijeme horkou vodou, přihodíme bio bujón a povaříme asi 10 minut. Potom přisypeme sýr nakrájený na kousky a rozvaříme.
Mezitím vylouskáme ořechy a pokrájíme na hrubší kousky. Chilli papričky nakrájíme na maličké kousíčky. Do pekáčku nalijeme trošku olivového oleje, přidáme ořechy, papričky a osolíme. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dokřupava, cca 6 minut.
Medvědí česnek nakrájíme na nudličky.
Vejce vyklepneme po jednom do malé mističky. Do kastrolu dáme vařit vodu s troškou octa a soli. Když začne mírně vřít, lžící ve vodě uděláme vír a do jeho středu vyklepneme vejce. Vaříme mírným varem 2 minuty. Pak vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat.
Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem, medvědím česnekem, pečenými ořechy a pokapeme švestkovou omáčkou.