Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 2 petržele (170 g)
  • 2 Sedlcanské Hermelíny na gril se švestkovou omáčkou
  • 2 stroužky česneky
  • 1 cibule
  • 1 bio zeleninový bujón
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • olej

Na ozdobení

  • 30 g vlašských ořechů (naše jsou karmínové)
  • 10 listů medvědího česneku
  • 3 vejce
  • lžíce octa
  • kousek chilli papričky
  • sůl
  • přiložená švestková omáčka z Hermelínů
  • olivový olej

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme dorůžova. Přidáme na plátky nakrájenou petržel a ještě chvilku restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, kurkumou, zalijeme horkou vodou, přihodíme bio bujón a povaříme asi 10 minut. Potom přisypeme sýr nakrájený na kousky a rozvaříme.

Mezitím vylouskáme ořechy a pokrájíme na hrubší kousky. Chilli papričky nakrájíme na maličké kousíčky. Do pekáčku nalijeme trošku olivového oleje, přidáme ořechy, papričky a osolíme. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dokřupava, cca 6 minut.

Medvědí česnek nakrájíme na nudličky.

Vejce vyklepneme po jednom do malé mističky. Do kastrolu dáme vařit vodu s troškou octa a soli. Když začne mírně vřít, lžící ve vodě uděláme vír a do jeho středu vyklepneme vejce. Vaříme mírným varem 2 minuty. Pak vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat.

Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem, medvědím česnekem, pečenými ořechy a pokapeme švestkovou omáčkou.