Kdepak, fenykl není jen semínkové koření. Je to taky dost cenná zelenina, která pomáhá s trávením, hubnutím a odkyselením těla.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 fenykly
  • 1 kořen petržele
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 1 dl šlehačky
  • 2 kostky zeleninového bio bujónu
  • 1 dl bílého vína
  • 1,3 dl vody
  • dle přání pár kapek citronu
  • na ozdobu tortilla chipsy a olivový olej

Postup:

V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citronovou šťávou.

Na talířích ozdobíme chipsy a pokapeme olivovým olejem.