Fenyklový krém s tortilla chipsy
Kdepak, fenykl není jen semínkové koření. Je to taky dost cenná zelenina, která pomáhá s trávením, hubnutím a odkyselením těla.
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 fenykly
- 1 kořen petržele
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 dl šlehačky
- 2 kostky zeleninového bio bujónu
- 1 dl bílého vína
- 1,3 dl vody
- dle přání pár kapek citronu
- na ozdobu tortilla chipsy a olivový olej
Postup:
V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citronovou šťávou.
Na talířích ozdobíme chipsy a pokapeme olivovým olejem.