Vepřové nudličky s grilovanou zeleninou
Na 3 porce budeme potřebovat:
Vepřové v marinádě
- 3 vepřové řízky
- 1 dl olivového oleje
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worchestru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 snítky tymiánu
- 1 lžička medu
- olej na pánev
- 1/2 lžičky hladké mouky na zahuštění šťávy
Grilovaná zelenina
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1/4 celeru
- 1/2 bulvy fenyklu
- 3 snítky tymiánu
- 3 stroužky česneku
- 6 růžiček kapustičky
- 1 dl bílého vína + 1 dl vody
- sůl, pepř
- 1 lžíce sojové omáčky
Salát
- hrst salátu polníček
- 2 oranžové kapie
- 1/2 citronu
- 1/2 dl olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
Postup:
Z oleje, sojové omáčky, worchestru, citronové šťávy, medu a tymiánu vyšleháme. Maso nakrájíme na nudličky a namočíme do připravené marinády alespoň na 2 hodiny.
Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme do zapékací misky na trochu oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 20 minut. Potom alobal odstraníme, podlijeme vodou s vínem a sojovou omáčkou a dopečeme odkryté doměkka, cca 15 minut.
Mezitím rozpálíme na pánvi olej a maso na něm rychle opečeme. Zaprášíme troškou hladké mouky, promícháme a podlijeme trochou vody. Můžeme dochutit sojovou omáčkou.
Papriku omyjeme, odstraníme semínka, nakrájíme na proužky a smícháme v míse s omytým polníčkem. V hrnečku vyšleháme citronovou šťávu, olivový olej, cukr, sůl a před podáváním přelijeme přes zeleninu.