Karamelový likér
Nedávno mi jedna kamarádka s nadšením vyprávěla, jak si s manželem udělali domácí Baileys a po večerech ho rituálně ucucávají. Hned jsem se pustila do práce a opěvovaný tlamolep vytvořila. A už v tom „jedem“ taky 😀
- 1/2 l plnotučného mléka
- 1 karamelový pudink s pravým karamelem Dr. Oetker
- 1 Salko
- 1 karamelové salko
- 3 dl rumu
Mléko nalijeme do kastrolu a na zahřejeme (máte-li plynový sporák, použijte rozptylovač plamene, aby se vám mléko nepřichytlo). Trochu teplého mléka odebereme, smícháme s pudinkovým práškem a nalijeme zpět do mléka. Za stálého míchání uvaříme do zhoustnutí. Hustý pudink stáhneme ze zdroje tepla a za častého míchání necháme vychladit. Pokud byste zapomněli míchat, udělá se na povrchu škraloup.
Do vychladlého pudinku zamícháme Salko, karamelové salko a rum a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Vzniklý likér přelijeme do horkou vodou vypařených sklenic a uchováme v lednici. Podáváme s kostkou ledu.