Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 8 bedel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 2 kostky bujónu Wuerzl
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • majoránka
  • pepř
  • chilli koření
  • 1,3 l vody
  • 30 g másla
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

Na oleji orestujeme posekanou cibulku a česnek. Bedly očistíme, odstraníme nožičky a kloboučky nakrájíme na plátky. Orestovanou cibulku poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme mouku, opět zamícháme a zalijeme vlažnou vodou. Pořádně mícháme, aby se mouka rozpustila. Pokrájené houby nasypeme do vody, přidáme bujón, pepř, chilli koření a vaříme přibližně 20 minut. Chvilku před koncem přidáme majoránku.