Kakaové muffiny s hruškami
Na míse přezrála jedna obří hruška, a tak ukončila svojí existenci v těchto famózních muffinách.
- 315 g nastrouhané hrušky (byla hodně zralá a šťavnatá, dala by se rozmačkat i mezi prsty)
- 80 g třtinového cukru
- 90 g celozrnné mouky
- 80 g polohrubé mouky
- 100 g ovesných vloček
- 20 g otrub
- 80 g másla
- 2 vejce
- 15 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- kandovaná pomerančová kůra
Hrušku oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Pustí hodně šťávy. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. V kuchyňském robotu ušleháme vejce s cukrem a špetkou soli. Do rozšlehaných vajec přidáme hrušku a máslo.
V jiné míse smícháme mouku, vločky, otruby, kakao, kandovanou kůru a prášek do pečiva. Do sypké směsi přelijeme tekutou část a rychle zamícháme (ne dlouho). Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky (příp. vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou) a naplníme těstem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 20 minut. Je-li hotovo, zkusíme špejlí.