Domácí křupavé rohlíčky
Na 12 ks budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažné vody
- 4 lžíce oleje
- 1 droždí
- 1 lžíce cukru
- 1 vrchovatá lžička soli
- na pomazání vejce
- na posyp sůl, kmín, semínka, co kdo má rád
Postup:
Do vody rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Do jiné mísy nasypeme mouku a cukr a přilijeme nastartované droždí. Přidáme olej, sůl a zaděláme hladké těsto. Je fajn využít k těžší práci buď kuchyňského robota nebo pekárnu na chleba (program na těsto), případě je to ve vašich rukou. Zadělané těsto necháme hodinu kynout. Potom těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou rozválíme na tenký plát. Ten rozřízneme napůl a každou půlku ještě na 3 trojúhelníky. Každý trojúhelník od širšího konce smotáme. Na plech položíme pečící papír, vyskládáme na něj umotané rohlíky a necháme 20 minut bobtnat. Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi. Jasně vidíte, že u nás vede mák 😀
V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut při 200 st. C dozlatova.
Recept jsem si půjčila od internetového autora Jafin.
Díky za recept. Netušila jsem, že upéct křupavé rohlíčky, je tak snadné.
To mě těší, že se povedly a chutnaly 🙂