Domácí pizza
Na 2 placky budeme potřebovat:
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažné vody
- 5 lžic olivového oleje
- 10 g soli
- 1,5 lžičky sušeného droždí
- špetička cukru
Na ozdobení
- 200 g omáčky na pizzu
- 100 g šunky
- 4 rajčata
- 2 balení mozzarelly
- hrst bazalky
Postup:
Do vlažné vody nasypeme droždí a špetičku cukru. Do mísy nasypeme mouku, přilijeme rozpuštěné droždí, osolíme a přikápneme olej. Zaděláme pružné, vláčné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části a z každé rozválíme na pečícím papíru placku. Pomůžeme si i dlaněmi.
Placky namažeme rajčatovou omáčkou a obložíme šunkou, kterou jsme nakrájeli na menší kusy. Rajčata nakrájíme na plátky a ty ještě na půlky a poklademe je na šunku. Mozzarellu rozkrájíme na tenké plátky a bazalku nakrájíme na kousky. Bazalkou posypeme rajčata a na ně rozložíme mozzarellu.
Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 15 minut.
Tip:
Recept na tuto pizzu jssme vymámili z mladého pizza majstra, a je opravdu moc dobré. Placky můžete pochopitelně obložit dle vlastní chuti 😛