Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj
5 (100%) 3 hlas(ů)

Lassi je tradiční indický nápoj připravený z bílého jogurtu. V létě skvěle osvěží, a také upraví trávení. Připravuje se naslano ale i nasladko. Vyzkoušejte třeba variantu s okurkou :)

Na 1 litr budeme potřebovat:

  • 400 g plnotučného bílého jogurtu
  • 1 salátová okurka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • římský kmín
  • cca 1/2 l vody pokojové teploty

Postup:

Okurku omyjeme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme a seřízneme semínka. Ty do nápoje nepoužijeme. Zbytek nakrájíme na kousky a hodíme do mixéru. Přidáme sůl a koření, jogurt a vodu. Mixér zapneme na nejvyšší otáčky a lassi rozmixujeme do hladka.