Tento recept patří u nás doma k těm TOP právě pro jeho sladce nesladkou chuť. Abych to upřesnil, nenajdete v něm štipku cukru, ale pokud chcete, můžete jej lehce pokapat medem. Navíc jde o jednoduchý recept na vydatný oběd, suroviny totiž naměříte hrníčkem. Závisí jen na vás, jak veliký hrníček použijete.

Na 3 porce budete potřebovat:

  • 200g borůvek (nebo jiné bobule)
  • 1 hrnek hladké mouky Babiččina volba, nejlépe dortová
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 1 hrnek mléka
  • 1 větší vajíčko
  • špetku mořské soli
  • olej
  • jogurt (používám tzv. živý jogurt, najdete v supermarketech)

Postup:

Do mísy dejte vajíčko, mouku, mléko a pořádné promíchejte stěrkou, aby hmota byla bez hrudek. Vsypte borůvky a s citem je do směsi přimíchejte.

Pánev zahřejte na mírném ohni (cca 1 minuta) a povrch potřete 1/2 lžící oleje. Hmotu nandávejte naběračkou tak, abyste vždy vytvořili dva menší terčíky, které se nebudou dotýkat (nedělejte veliké placky).

1-2 minuty z každé strany dozlatova, vytřít ubrouskem pánev, přilít znova 1/2 lžíce oleje a opakovat až do poslední kapky hmoty v míse.

Přesuňte na talíř, ozdobte lžící jogurtu (hustý) a polijte trochou medu. Pokud vám zbylo pár borůvek, přidejte je nahoru.

Dobrou chuť