Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 2 tofu s provensálským kořením
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce Hrašky zahušťovací (můžete místo toho použít i 2 lžíce hladké mouky, ale Hraška dá jídlu skvělou chuť)
  • 2 lžíce lahůdkové papriky
  • 1,5 dl kondenzovaného mléka
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/4 lžičky chilli
  • čerstvě mletý pepř
  • olej
  • jasmínová rýže

Postup:

Tofu rozkrájíme na kostky a nasypeme do misky. Přidáme papriku, kmín a Hrašku. Promícháme, aby se všechny kousky obalily. Cibuli rozkrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na oleji dozlatova. Přidáme připravené tofu a chvilku restujeme, aby se paprika rozvoněla. Zalijeme asi čtvrt litrem vlažné vody, přisypeme chilli koření, pepř, přidáme sojovku a chvilku povaříme do zhoustnutí. Přilijeme kondenzované mléko a ještě asi 3 minuty povaříme. Podáváme s uvařenou rýží.