Marocký čaj
K tomuto čaji se váže jedna dávná vzpomínka. Před mnoha lety jsme seděli v arabské restauraci, kde moje sestra ten večer tančila břišní tance. Nechala jsem si doporučit od číšníka nějakou specialitu a on mi donesl marocký čaj. Dva doušky stačily k tomu, abych se zamilovala. Myslím do čaje! Je krásný, voňavý, osvěžující i uklidňující. Prostě dokonalý nápoj k relaxaci a oživení smyslů. A tento recept jsem od číšníka následně vymámila 🙂
Na 1 konvici budeme potřebovat:
- 1 litr vroucí vody
- 1 velkou špetku kvalitního zeleného čaje
- 1 velkou hrst čerstvé máty
- 1 vrchovatou lžíci medu (číšník radil cukr :D)
- pár nitek šafránu (ten prý nemusí nutně být)
Postup:
Mátu omyjeme a dáme do konvice. Zalijeme vroucí vodou a po 2 minutách přidáme i zelený čaj a případně šafrán. Necháme stát 4 minuty a čaj slijeme. Po dalších 5 minutách přidáme med a podáváme. Pokud dáváme cukr, můžeme přidat hned k vařícímu čaji.
Tip:
Máta je údajně symbolem přátelství a lásky. Není tedy vhodnějšího čaje k posezení s rodinou či přáteli 🙂