Receptů na kefírovou buchtu je celá řada. Dělám řezy hodně čokoládové a málo sladké. Korpus po upečení vydatně potírám výraznou marmeládou a přelívám čokoládovou polevou s kokosem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnaly 🙂

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 0,5 l kefíru
  • 250 g sladu ( nebo 150 g moučkového cukru)
  • 1 vanilkový cukr
  • 40 g kakaa
  • 2 vejce
  • 1,2 dl oleje
  • špetka soli
  • 2 lžičky jedlé sody

Na potření:

  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 lžička ztuženého pokrmového tuku IVA
  • hrneček strouhaného kokosu
  • 100 g výrazné marmelády (rybíz, višeň)

Všechny ingredience na těsto vsypeme do kuchyňského robota a umícháme poměrně řídké těsto. Mezitím pekáček vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Vlijeme těsto a dáme do trouby vyhřáté na 170 st. C upéct na cca 30 minut. Je-li hotová, zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud se na ní nelepí těsto, je hotovo.

Hotový korpus vyndáme, vyklopíme z pekáčku a necháme zchladnout. Připravíme si čokoládovou polevu ve vodní lázni zahřátím čokolády a ztuženého tuku. Korpus vydatně potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.