Kuřecí maso s vůní a chutí orientu
5 (100%) 1 hlas(ů)

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 2 větší kuřecí řízky
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 velkých ředkviček
  • 1/4 pórku – zelenou část
  • 150 ml kokosového mléka
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 spařené a oloupané rajče
  • 5 lžic rajčatového pyré
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sušených drcených chilli papriček (velikost lžičky dle vaší chuti)
  • sůl
  • olej
  • příloha jasmínová rýže, na ozdobení čerstvý koriandr

Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobné nudličky nakrájený zázvor a chilli. Přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli, posekaný česnek a na kousky nakrájené ředkvičky, okořeníme. Orestujeme a vložíme na větší kousky nakrájené kuřecí maso. Maso necháme za stálého míchání zatáhnout. Přihodíme spařené, oloupané a na kousky nakrájené rajče i se semínky, rajčatové pyré a na drobné kousky nakrájený pórek. Ještě chvilku restujeme a poté zalijeme kokosovým mlékem. Necháme chvíli povařit, dokud směs nezhoustne.

Jako přílohu podáváme jasmínovou rýži. Rýži propláchneme několikrát v teplé vodě, vodu slijeme a doplníme 1,5 násobkem čisté vody. Osolíme a na rozptylovači plamene uvaříme (cca 12-15 minut). Ozdobíme čerstvým koriandrem.