Kuřecí maso s vůní a chutí orientu
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 2 větší kuřecí řízky
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 velkých ředkviček
- 1/4 pórku – zelenou část
- 150 ml kokosového mléka
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 spařené a oloupané rajče
- 5 lžic rajčatového pyré
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička sušených drcených chilli papriček (velikost lžičky dle vaší chuti)
- sůl
- olej
- příloha jasmínová rýže, na ozdobení čerstvý koriandr
Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobné nudličky nakrájený zázvor a chilli. Přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli, posekaný česnek a na kousky nakrájené ředkvičky, okořeníme. Orestujeme a vložíme na větší kousky nakrájené kuřecí maso. Maso necháme za stálého míchání zatáhnout. Přihodíme spařené, oloupané a na kousky nakrájené rajče i se semínky, rajčatové pyré a na drobné kousky nakrájený pórek. Ještě chvilku restujeme a poté zalijeme kokosovým mlékem. Necháme chvíli povařit, dokud směs nezhoustne.
Jako přílohu podáváme jasmínovou rýži. Rýži propláchneme několikrát v teplé vodě, vodu slijeme a doplníme 1,5 násobkem čisté vody. Osolíme a na rozptylovači plamene uvaříme (cca 12-15 minut). Ozdobíme čerstvým koriandrem.