Linecké cukroví
Na cca 65 kytiček budeme potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 125 g změklého másla
- 50 g cukru moučky
- 1 žloutek
- vanilka (prášek, dřeň z lusku nebo aroma)
- na špičku nože prášku do pečiva
- kůra z 1/2 bio ctrónu
- špetka soli
- rybízová marmeláda
Postup:
V míse smícháme změklé máslo se žloutkem, cukrem, vanilkou, solí a citrónovou kůrou. Přidáme mouku a prášek do pečiva a zpracujeme příjemné, hladké těsto. Zabalíme do mikroténu a odložíme na hodinku do lednice.
Odpočinuté těsto vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme oblíbené tvary. Stejný počet plných a těch s dírkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 10 minut, až budou odspodu růžovět.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Moje babička vždycky říkávala, že nejlepší je rybízová 😛