Na cca 65 kytiček budeme potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g změklého másla
  • 50 g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • vanilka (prášek, dřeň z lusku nebo aroma)
  • na špičku nože prášku do pečiva
  • kůra z 1/2 bio ctrónu
  • špetka soli
  • rybízová marmeláda

Postup:

V míse smícháme změklé máslo se žloutkem, cukrem, vanilkou, solí a citrónovou kůrou. Přidáme mouku a prášek do pečiva a zpracujeme příjemné, hladké těsto. Zabalíme do mikroténu a odložíme na hodinku do lednice.

Odpočinuté těsto vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme oblíbené tvary. Stejný počet plných a těch s dírkou. Pečeme v  troubě vyhřáté na 180 st. C cca 10 minut, až budou odspodu růžovět.

Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Moje babička vždycky říkávala, že nejlepší je rybízová 😛