I když vám tohle konopné semínko záchvat smíchu nepřivodí, určitě vám může přivodit dobrou náladu skutečnost, že podpoříte své zdraví 🙂

Na cca 90 ks budeme potřebovat:

  • 200 g kvalitní hořké čokolády (min. 52% kakaa)
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g pomerančové kandované kůry
  • 80 g konopných semínek
  • 50 g kešu oříšků
  • 50 g slunečnice
  • 1 lžíce kokosového tuku
  • kůra z půlky bio citronu
  • 1/3 lžičky chilli koření
  • špetička soli

Postup:

Čokoládu rozlámeme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme chilli koření, špetičku soli a kokosový tuk a udržujeme rozehřáté. Vlašské i kešu ořechy nahrubo nasekáme a opečeme na suché pánvi. Nepečeme dozlatova, jen necháme vyniknout vůni. Přisypeme k čokoládě. Slunečnici také chvilku opražíme, a také přidáme do kastrolu. To samé uděláme i s konopnými semínky a rovněž je přimícháme k čokoládě. Nakonec přidáme kousíčky kandované kůry a jemně nastrouhanou citrónovou kůru (citron předem samozřejmě omyjeme kartáčkem). Důkladně promícháme.

Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček na něj tvoříme malé hrudky. Necháme zatuhnout.