Měšce z listového těsta s mletým masem a kapustou
V měšcích se vždycky schovávaly poklady, nejčastěji zlato. Nejinak je tomu v případě těchto měšců. Kapusta je díky svým vlastnostem opravdovým zlatem pro naše zdraví 😛
Na 6 měšců budeme potřebovat:
- 1 plát listového těsta
- 250 g mletého vepřového masa
- 100 g kapustových listů
- 20 g pistácií
- 3 snítky tymiánu
- 3 lžičky dijonské hořčice
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 dl suchého bílého vína
- sůl, pepř
- olej
- vejce na potření měšců, budete-li chtít
Postup:
Kapustu omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Potom necháme okapat a nakrájíme na drobné kousky.
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje dorůžova. Přidáme maso a za stálého promíchávání a rozdělování kousků od sebe zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme kapustu, tymián, sůl, pepř a sekané pistácie. Promícháme, přiklopíme pokličkou a víno vydusíme. Vytáhneme snítky tymiánu a směs necháme zchladnout.
Těsto si i s pečícím papírem rozprostřeme po stole a rádýlkem rozkrájíme na 6 čtverců. Podélně rozkrojíme na poloviny a příčně na třetiny. Každý díl potřeme trochou dijonské hořčice. Na namazané kousky těsta lžící nandáme hromádky směsi a úhledně přitáhneme protilehlé rohy k sobě a ještě nařasíme kraje těsta.
Z pečícího papíru můžeme odstřihnout volné okraje a udělat z něj stužky, kterými měšce zavážeme. Pokud máte rádi těsto lesklé, potřete rozkvedlaným vejcem.
Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut.