V měšcích se vždycky schovávaly poklady, nejčastěji zlato. Nejinak je tomu v případě těchto měšců. Kapusta je díky svým vlastnostem opravdovým zlatem pro naše zdraví 😛

Na 6 měšců budeme potřebovat:

  • 1 plát listového těsta
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 100 g kapustových listů
  • 20 g pistácií
  • 3 snítky tymiánu
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 dl suchého bílého vína
  • sůl, pepř
  • olej
  • vejce na potření měšců, budete-li chtít

Postup:

Kapustu omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Potom necháme okapat a nakrájíme na drobné kousky.

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje dorůžova. Přidáme maso a za stálého promíchávání a rozdělování kousků od sebe zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme kapustu, tymián, sůl, pepř a sekané pistácie. Promícháme, přiklopíme pokličkou a víno vydusíme. Vytáhneme snítky tymiánu a směs necháme zchladnout.

Těsto si i s pečícím papírem rozprostřeme po stole a rádýlkem rozkrájíme na 6 čtverců. Podélně rozkrojíme na poloviny a příčně na třetiny. Každý díl potřeme trochou dijonské hořčice. Na namazané kousky těsta lžící nandáme hromádky směsi a úhledně přitáhneme protilehlé rohy k sobě a ještě nařasíme kraje těsta.

Z pečícího papíru můžeme odstřihnout volné okraje a udělat z něj stužky, kterými měšce zavážeme. Pokud máte rádi těsto lesklé, potřete rozkvedlaným vejcem.

Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut.