Štrůdlové kapsy jsou geniální jako svačina do práce nebo nebo do školy, ale i na výlet. Pěkně drží pohromadě a jablíčka se během cesty nevytrousí. A koupíte-li již rozválené těsto, je to rychlovka.

Na 4 kapsy budeme potřebovat:

  • 1 rozválené listové těsto
  • 2 kyselá jablka
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • 1 hrst rozinek
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku (příp. vanilkový cukr)
  • vejce na potření (stačí i zbylý bílek)

Postup:

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a rozstrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim skořici, sůl, vanilkový prášek, rozinky a půlku slunečnicových semínek. Těsto rozprostřeme i s přiloženým papírem na stůl a rozkrojíme na 4 díly (jeden podélný a jeden příčný řez). Lžící navrstvíme vždy na jednu půlku větší kopeček strouhaných jablek a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Druhou půlkou přes tu první překlopíme. Důkladně přitlačíme prsty a pak i vidličkou okraje k sobě. Mašlovačkou potřeme vejcem a posypeme zbytkem semínek.

Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, což bude trvat přibližně 18 minut.

Tip:

Do jablek nedávám žádný cukr. Pokud jsou chuťově nevýrazná, přikápněte citrón a trochu oslaďte.

strudl-kapsa-plech