Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Cuketa plněná mletým masem je jedno z těch jídel, kdy jíte, dokud vám nepraskne břicho 😀

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 700 g mleté vepřové plece
  • 100 ml rajčatového pyré
  • 100 g čedaru
  • 3 středně velké cukety s měkkými semínky, které se dají jíst ještě celé
  • 3 snítky oregana
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 lžíce kari pasty
  • 1 cibule
  • trošku hrubě mletého pepře
  • sůl
  • sojová omáčka
  • sypké polévkové bio koření dle chuti
  • olej

Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a česnek a orestujeme. Přidáme maso a zprudka opékáme, aby se kousky oddělily od sebe. Cukety podélně rozkrojíme, vydlabeme a dužinu nakrájíme do masa. Okořeníme kari pastou, oreganem a pepřem. Osolíme solí, sojovkou a polévkovým kořením. Přidáme rajčatové pyré. Maso by mělo být dost výrazné, protože lodička z cukety chuť dost stáhne, ale pozor na přesolení.

Do pekáčku nalijeme trochu oleje a vyskládáme na něj cuketové lodičky. Naplníme masovou směsí. Pokud jí je víc, klíďo jí navrstvíme víc nebo obsypeme kolem cuket. Pekáček přikryjeme alobalem a 25 minut zapečeme při 180 st. C. Potom alobal sundáme, zvýšíme teplotu na 190 st. C, posypeme nastrouhaným čedarem a ještě asi 10-15 minut zapečeme dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší, chlebem nebo i samotné.