Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 2-3 porce budeme potřebovat:

  • 360 g krůtího prsa
  • 250 ml kokosového mléka
  • 50 g čerstvých arašídů
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 zarovnané lžíce kurkumy
  • 1 cibule
  • 1 červená kapie
  • 1 maličká cuketa
  • 1 větší lahůdková cibulka
  • 1 menší kyselé jablko
  • 1 lžička červené kari pasty
  • kousek zelené části pórku
  • kousek chilli papričky
  • limetová šťáva dle chuti
  • sůl dle chuti
  • kokosový olej

Příloha

  • 1 sklenička (1,5 dl) jasmínové rýže
  • několik tyčinek šafránu
  • sůl

Postup:

Naso nakrájíme na nudličky, stejně tak kapii a cibuli. Cibulku nakrájíme na kolečka, cuketku také. Pórek nakrájíme na kostičky a chilli na drobounké kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Když máme vše nakrájené a připravené, dáme vařit rýži.

Rýži propláchneme několikrát ve studené vodě, doplníme jí jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přidáme šafrán a promícháme. Pokud máme plynový sporát, na rozptylovači plamene ji uvaříme doměkka. Bude to trvat asi 12 minut. Vodu přivedeme rychle k varu, pak snížíme intenzitu zahřívání a vaříme zvolna.

Na velké pánvi (ideálně ve wok) rozehřejeme kokosový olej, přihodíme nakrájenou cibuli a restujeme. Vsypeme arašídy a po chvilce také maso a kari pastu s kurkumou a chilli. Zprudka, za stálého míchání, necháme zatáhnout. Přidáme kapii, jablko, pórek, lahůdkovou cibulku a zalijeme kokosovým mlékem a dusíme od doby varu asi 8-10 minut. Dochutíme sojovkou, limetovou šťávou a solí.