Rýžovo-jablečný dezert
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 200 g mléčné nebo kulatozrnné rýže
- 2 jablka
- 2 vrchovaté lžíce Panely (sušená šťáva cukrové třtiny – míň sladí) nebo třtinový cukr dle chuti
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- trocha vanilkového prášku
- špetka soli
- špetka skořice
Postup:
Rýži propláchneme, doplníme dvojnásobným množstvím vody, mírně osolíme, přidáme lžíci Panely, špetku vanilky nebo cukru a pod pokličkou uvaříme doměkka – cca 15 minut.
Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. S trochou vody, Panely, skořice a špetky soli udusíme do změknutí. Pudink rozmícháme s cca deci vody a přilijeme k jablkům. Mícháme do zhoustnutí.
Do skleniček plníme střídavě rýži a jablíčka. Na povrchu poprášíme skořicí.
Tip:
Pokud přikápneme trochu zázvorové šťávy, bude to skvělý zahřívací dezert i na sychravé období 🙂