Až budete chystat tento koláč, nezapomeňte si nasypat plnou pusu rybízu. Skvěle vás osvěží, zpevní dásně a dodá vitamín C na celý den 😛

Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

Těsto

  • 130 g polohrubé mouky
  • 120 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 60 g cukru
  • l vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • špetka soli

Náplň

  • 2 tvarohy
  • 1 žloutek
  • 1/2 vanilkového pudinkového prášku
  • 40 g cukru
  • miska rybízu

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy

Postup:

Z mouky, prášku do pečiva, špetky soli, vanilkového cukru, másla a cukru uděláme žmolenku. Do žmolenky vmícháme 2 vejce a umícháme ve vláčné těsto. Trošku menčí čtvrtinu těsta oddělíme a dáme do mikrotenového sáčku do mrazáku.

Z tvarohu, žloutku, pudinkového prášku a cukru umícháme nádivku. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a na dno rozmačkáme těsto s okraji cca 2 cm. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň. Rybíz omyjeme, necháme okapat a posypeme jím koláč. Z mrazáku vyndáme odložené těsto a na hrubém struhadle nastrouháme drobenku po povrchu koláče.

V troubě předehřáté na 170 st. C pečeme cca 30 minut.