V lese sice ještě o pořádnou houbu nezakopnete, ale co se mě týče, pro žampióny stejně radši doběhnu do supermarketu 😛

  • 2 vepřové řízky
  • 12 žampiónů
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce houbového koření
  • sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej
  • 1 hrneček rýže
  • 1 a půl násobek vody
  • hrst mraženého hrášku
  • sůl

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a žampiony na čtvrtky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s kmínem. Když začne zlátnout, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přilijeme trochu vody, přiklopíme poklicí a dusíme. Když je voda téměř vypařená, opět zalijeme trochou vody a stále totéž opakujeme, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, zaprášíme moukou, chvilku opékáme a potom přidáme lisovaný česnek a zalijeme vlažnou vodou. Důkladně rozmícháme. Přidáme houbové koření, pepř, sůl a žampióny. Ještě asi 10 minut povaříme.

V mezičase propláchneme několikrát rýži vlažnou vodou a naposledy jí doplníme jeden a půl násobkem vody. Osolíme, přidáme hrášek, přiklopíme a na rozptylovači plamene vaříme cca 12 minut.