Banánový cheesecake
Nemám ráda omezování, a to hlavně v jídle. Pokaždé, když mám nachystat občerstvení pro nějakého alergika, jsem celá nesvá. Opět po roce jsme s kamarády připravili putovní tábor pro naše děti a musela jsem vymyslet jídla a zákusky, kterých se vejce netklo, abych neohrozila zdraví jednoho z dítek, nicméně, aby ostatním chutnalo. No, musím říct, že ještě před pár dny bych si myslela, že cheesecake bez vajíček upéct prostě nejde 😀
Na dortovou formu o průměru 26 cm budeme potřebovat:
Korpus
- 200 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 30 g strouhaného kokosu
Náplň
- 2 plnotučné měkké tvarohy
- 2 banány
- 1 vrchovatá lžíce sypkého vanilkového pudinku
- 1 lžíce moučkového cukru s naloženým vanilkovým luskem
- 2 lžíce plnotučného mléka
- špetka soli
Postup:
Sušenky rozdrtíme v mixéru spolu se sypaným kokosem. Máslo rozehřejeme ve vodní lázni a smícháme se sušenkami. Vzniklou hmotu natlačíme do dortové formy o průměru 26 cm. Zvedneme okraje do cca 3 cm (nicméně není to nutné, pokud nechceme mít u dortu boční sušenkovou stranu).
Do vyšší misky dáme tvaroh a na kousky nakrájené (oloupané) banány. Zasypeme cukrem a špetkou soli. Pudink rozmícháme s mlékem a také přidáme do tvarohu. Ponorným mixérem umixujeme hladkou hmotu a nalijeme jí na sušenkový základ. Troubu rozehřejeme na 170 st. C, do spodu vložíme pekáč s vodou a na mřížku nad něj dáme cheesecake. Pečeme cca 30 minut. Poté necháme zchladnout a vložíme přes noc do lednice.