Vepřové kousky s cuketou pečené v hořčici
5 (100%) 1 hlas(ů)

Na 2-3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g vepřového plecka
  • 150 g mladé cukety
  • 120 g plnotučné hořčice
  • 50 g slaniny
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 veliká cibule
  • saturejka nebo jiné bylinka dle vaší chuti
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a dlaní a ještě posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, maso také. Cuketu rozkrajime i se slupkou na kolecka.

Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibuli a česnek a také slaninu a maso. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, cuketu,  přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 90 minut. Během pečení několikrát promícháme a dle potřeby podlijeme horkou vodou. Po hodině pečení odstraníme alobal a pečeme odkryté. Na konci přípravy by mělo být maso balené v hustší „šťávě“.

Přílohu zvolíme dle chuti – chléb, těstoviny, rýže, kuskus, bulgur, quinoa nebo brambory.