Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 4 tenké kotletky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 cibule
  • 1/3 červené chilli papričky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • trocha hladké mouky
  • olej
  • bramborové rösti

Postup:

Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na proužky a chilli papričku na kousíčky.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na ní cibuli do světle zlatavé barvy. Potom jí nahrneme na jednu stranu pánve a na zbytku pánve zprudka osmažíme kotletky dorůžova. Obrátíme je, přehrneme přes ně cibuli a osmažíme ještě z druhé strany. Z každé strany je budeme smažit přibližně 5 minut. Po této době je zakápneme sojovkou a podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a podusíme. Vodu přidáme asi 2x a necháme vydusit. Pak by měly být kotletky měkké. Bude to trvat asi 10-15 minut. Záleží ovšem na kvalitě masa.