Vepřové kotletky na cibuli s bramborovými rösti
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 4 tenké kotletky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 cibule
- 1/3 červené chilli papričky
- sůl, čerstvě mletý pepř
- trocha hladké mouky
- olej
- bramborové rösti
Postup:
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na proužky a chilli papričku na kousíčky.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na ní cibuli do světle zlatavé barvy. Potom jí nahrneme na jednu stranu pánve a na zbytku pánve zprudka osmažíme kotletky dorůžova. Obrátíme je, přehrneme přes ně cibuli a osmažíme ještě z druhé strany. Z každé strany je budeme smažit přibližně 5 minut. Po této době je zakápneme sojovkou a podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a podusíme. Vodu přidáme asi 2x a necháme vydusit. Pak by měly být kotletky měkké. Bude to trvat asi 10-15 minut. Záleží ovšem na kvalitě masa.