Čubrica – nákyp z mletého masa
5 (100%) 2 hlas(ů)

Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

  • 500 g mleté vepřové plece
  • 1 hrnek syrové rýže
  • 1 sklenice sterilovaného zelí (máte-li kysané, předem propláchněte)
  • směs koření Čubrica
  • sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 1 kelímek šlehačky + trochu tučného mléka (celkem 250 ml)
  • kečup
  • olej

Postup:

V míse smícháme mleté maso s kořením, solí, pepřem, trochou oleje, lisovaným česnekem a jemně nastrouhanou mrkví. Rýži propláchneme na cedníku a přidáme do mletého masa. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, po dně rozprostřeme polovinu sklenice zelí bez nálevu a na něj navrstvíme mleté maso. Vařečkou propícháme a zalijeme šlehačkou – měla by téměř zakrýt maso. Navrch navrstvíme zbytek okapaného zelí . Úplně nakonec vydatně polijeme kečupem, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a 50 minut zapékáme při 180 st. C. Pak sundáme pokličku a ještě asi 15 minut zapečeme.

cubr