Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 6 brambor
  • 500 g mleté vepřové plece
  • 600 g hlívy ústřičné
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • 300 ml šlehačky
  • 30 g sýru parmazánového typu
  • 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
  • sůl, kmín, majoránka

Postup:

Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s kmínem, solí a přidáme maso, majoránku a necháme maso zatáhnout. Potom přidáme hořčici rozmíchanou v trošce vody a chvilku povaříme. Mezitím oloupeme brambory, na V-krouhači je nastrouháme na plátky cca 0,5 cm a polovinu z nich vyložíme na trochu oleje do zapékací misky. Na ně rozvrstvíme maso. Do stejné pánve přidáme trošku oleje, rozdrtíme do něj česnek, osolíme a přidáme pokrájenou hlívu. Chvíli opékáme a urovnáme na maso. Poklademe zbytkem brambor a zalijeme šlehačkou. Zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 40 minut zapéct při 180 st. C. Poté alobal sundáme, posypeme strouhaným sýrem a ještě zapečeme 15 minut dorůžova.