Na 3-4 porce budeme potřebovat:

Sekaná

  • 500 g mletého vepřového masa (ne příliš tučného)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší miska mladých kopřivových lístků
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Bramborová kaše

  • brambory množství dle velikosti – cca 6
  • 30 g másla
  • teplé mléko dle potřeby
  • sůl

Kopřivový špenát

  • 10 cherry rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • malá miska kopřiv
  • malá cibulka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

V míse smícháme mleté maso s drobně pokrájenými kopřivami. Přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme a rukou řádně promísíme. Z masové směsi uděláme 2 malé sekané a dáme do zapékací misky. Podlijeme vodou a 2 lžícemi oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 20 minut přikryté alobalem nebo pokličkou. Pak alobal odstraníme a upečeme 35-40 minut dozlatova.

Mezitím si oloupeme, rozkrájíme a uvaříme brambory v osolené vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. Po malých dávkách přiléváme teplé mléko a vymícháme hladkou kaši.

Na pánvi na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Přihodíme pokrájené kopřivy a rozčtvrcená rajčátka, osolíme, opepříme a minutku zahříváme. Kopřivovým špenátem přeléváme na talířích sekanou.

File 20.04.16 0 23 00