Sekaná s kopřivami a bramborovou kaší
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
Sekaná
- 500 g mletého vepřového masa (ne příliš tučného)
- 3 stroužky česneku
- 1 větší miska mladých kopřivových lístků
- 1 vejce
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Bramborová kaše
- brambory množství dle velikosti – cca 6
- 30 g másla
- teplé mléko dle potřeby
- sůl
Kopřivový špenát
- 10 cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku
- malá miska kopřiv
- malá cibulka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup:
V míse smícháme mleté maso s drobně pokrájenými kopřivami. Přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme a rukou řádně promísíme. Z masové směsi uděláme 2 malé sekané a dáme do zapékací misky. Podlijeme vodou a 2 lžícemi oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 20 minut přikryté alobalem nebo pokličkou. Pak alobal odstraníme a upečeme 35-40 minut dozlatova.
Mezitím si oloupeme, rozkrájíme a uvaříme brambory v osolené vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. Po malých dávkách přiléváme teplé mléko a vymícháme hladkou kaši.
Na pánvi na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Přihodíme pokrájené kopřivy a rozčtvrcená rajčátka, osolíme, opepříme a minutku zahříváme. Kopřivovým špenátem přeléváme na talířích sekanou.