Na 12 karbanátků budeme potřebovat:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 30 g jemných vloček
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 1 rohlík
  • 1 menší cuketa
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • trocha mléka

Postup:

Cibuli rozkrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, ještě chvilku restujeme a odstavíme. Rohlík natrháme na kusy, polijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso vyklopíme do mísy, osolíme, opepříme, zasypeme majoránkou, přidáme cibuli s česnekem, najemno nastrouhanou cuketu, droždí, hořčici a vymačkaný rohlík. Vařečkou nebo rukama důkladně zpracujeme. Lžící nabíráme kousky, tvarujeme karbanátky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 35 minut.

Můžeme podávat třeba s bramborovou kaší a okurkovým salátem.