Karbanátky pečené v troubě
Na 12 karbanátků budeme potřebovat:
- 500 g mletého vepřového masa
- 30 g jemných vloček
- 3 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 1 rohlík
- 1 menší cuketa
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl, pepř
- trocha mléka
Postup:
Cibuli rozkrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, ještě chvilku restujeme a odstavíme. Rohlík natrháme na kusy, polijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso vyklopíme do mísy, osolíme, opepříme, zasypeme majoránkou, přidáme cibuli s česnekem, najemno nastrouhanou cuketu, droždí, hořčici a vymačkaný rohlík. Vařečkou nebo rukama důkladně zpracujeme. Lžící nabíráme kousky, tvarujeme karbanátky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 35 minut.
Můžeme podávat třeba s bramborovou kaší a okurkovým salátem.