Krůtí plátky v papilotě
5 (100%) 1 hlas(ů)

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 600 g krůtího prsa (použila jsem již pokrájené medailonky)
  • 100 g slaniny vcelku
  • 4 stroužky česneku
  • 1 veliká cibule
  • 1 dl bílého vína
  • tymián
  • sůl, pepř
  • olej
  • pečící papír

Glazované ředkvičky

  • svazek ředkviček
  • 1 zarovnaná lžička cukru
  • oříšek másla
  • sůl
  • olej

Bramborová kaše

  • 500 g brambor
  • 40 g másla
  • 1,5 dl mléka

Postup:

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem, přihodíme tymián, osolíme, opepříme a vydusíme.

Krůtí plátky lehounce naklepeme paličkou. Z pečícího papíru nastříháme 3 kusy asi 40 cm široké. Na každý papír nandáme 2 lžíce směsi, poklademe masem, osolíme, opepříme a navrstvíme zase 2 lžíce cibulové směsi. Papír z levé i pravé strany přeložíme přes maso, volné části přehneme směrem doprostřed a ohyby spojíme sešívačkou. Vznikne nám jakési psaníčko. Dáme je na plech do trouby vyhřáté na 180 st. na 20 – 25 minut upéct.

 

Upečené plátky po upečení rozbalíme, přendáme na talíř a vypečenou šťávu použijeme k přelití přílohy.

Brambory oloupeme a osolené uvaříme doměkka. Mezitím si ohřejeme mléko. Z uvařených brambor slijeme vodu, vložíme do nich máslo a rozšťoucháme. Mlékem doředíme do požadované hustoty a pořádně prošťoucháme.

Ředkvičky omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. V malé pánvičce rozehřejeme olej s cukrem a solí a do rozpáleného nasypeme ředkvičky. Jen pár minutek opékáme. Před koncem přípravy vmícháme několik pokrájených ředkvičkových listů.