Krůtí plátky v papilotě
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 600 g krůtího prsa (použila jsem již pokrájené medailonky)
- 100 g slaniny vcelku
- 4 stroužky česneku
- 1 veliká cibule
- 1 dl bílého vína
- tymián
- sůl, pepř
- olej
- pečící papír
Glazované ředkvičky
- svazek ředkviček
- 1 zarovnaná lžička cukru
- oříšek másla
- sůl
- olej
Bramborová kaše
- 500 g brambor
- 40 g másla
- 1,5 dl mléka
Postup:
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem, přihodíme tymián, osolíme, opepříme a vydusíme.
Krůtí plátky lehounce naklepeme paličkou. Z pečícího papíru nastříháme 3 kusy asi 40 cm široké. Na každý papír nandáme 2 lžíce směsi, poklademe masem, osolíme, opepříme a navrstvíme zase 2 lžíce cibulové směsi. Papír z levé i pravé strany přeložíme přes maso, volné části přehneme směrem doprostřed a ohyby spojíme sešívačkou. Vznikne nám jakési psaníčko. Dáme je na plech do trouby vyhřáté na 180 st. na 20 – 25 minut upéct.
Upečené plátky po upečení rozbalíme, přendáme na talíř a vypečenou šťávu použijeme k přelití přílohy.
Brambory oloupeme a osolené uvaříme doměkka. Mezitím si ohřejeme mléko. Z uvařených brambor slijeme vodu, vložíme do nich máslo a rozšťoucháme. Mlékem doředíme do požadované hustoty a pořádně prošťoucháme.
Ředkvičky omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. V malé pánvičce rozehřejeme olej s cukrem a solí a do rozpáleného nasypeme ředkvičky. Jen pár minutek opékáme. Před koncem přípravy vmícháme několik pokrájených ředkvičkových listů.