Na 12 ks hotdogů budeme potřebovat:

Trhané hovězí maso

  • 750 g libového hovězího krku
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl červeného vína
  • 20 g másla
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce černého balzamikového krému
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička třtinového cukru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Bagetky

  • 500 g polohrubé mouky
  • 240 ml vlažného mléka
  • 30 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžička soli

Karamelizovaná cibule

  • 7 červených cibulí
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 plná lžička třtinového cukru
  • 1 dl červeného vína
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička černého balzamiko krému
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Na dozdobení

  • 2 větší rajčata
  • salátové listy
  • majolka

Postup:

Začneme tím, že si dáme péct maso. Očistíme jej, nakrájíme cibuli a česnek na kousky. Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje a rozpálíme. Maso na něm ze všech stran zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Posuneme jej ke kraji, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cukr a restujeme dozlatova. Přilijeme víno, balzamiko a sojovku, přidáme tymián, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby. Pečeme cca 2 hodiny při 170 st. C. V průběhu pečení zkontrolujeme, jestli se nám nevypekla šťáva. Kdyžtak přilijeme trochu horké vody. Po této době by mělo být maso tak měkké, že se bude dát lehce natrhat vidličkami. Ve šťávě necháme rozpustit máslo.

V mezičase nachystáme bagetky. V mléce rozpustíme droždí s cukrem a necháme 5 minut stát. Odvážíme mouku, přidáme sůl, vejce a rozpuštěné máslo. Zalijeme mlékem s droždím a zaděláme hladké, pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

Na pomoučeném vále nebo kuchyňské lince uválíme 12 tenkých bagetek. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a ještě 15 minut necháme kynout. Pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 15-20 minut.

Červenou cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme jí v kastrolu na troše oleje. Přidáme cukr, sůl, pepř, tymián a ještě pár minut restujeme. Zalijeme vínem a za stálého míchání opékáme. Když je cibule dostatečně orestovaná, přidáme ještě černé balzamiko a trošku sojovky a prohřejeme.

Salátové listy omyjeme a natrháme na menší kusy. Rajčata nakrájíme na plátky a ty ještě na půlky.

Hotové maso natrháme pomocí dvou vidliček na vlásky a smícháme s vypečenou šťávou, kterou jsme zjemnili ještě máslem.

Zchladlé bagetky podélně nakrojíme a obložíme salátem, rajčaty, trhaným masem, karamelizovanou cibulkou a majolkou.