Na 2 porce budeme potřebovat:

Marináda na maso

  • 3 lžíce oleje
  • 1 vrchovatá lžíce rýžového sirupu nebo tekutého medu
  • 1 plná lžíce citronové šťávy
  • 1 plná lžíce sojové omáčky
  • 1/2 lžičky červené kari pasty

A to ostatní

  • 200 g krůtího prsa
  • 10 cherry rajčátek
  • 6 růžiček brokolice
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1 lžička hladké mouky
  • sůl dle chuti
  • olej
  • 250 g čerstvých tagliatelle

Postup:

Začneme aspoň hodinu předem tím, že si namarinujeme maso. V menší misce rozšleháme olej se sirupem, citronovou šťávou, sojovkou a kari pastou. Maso nakrájíme na plátky tenké cca půl centimetru a promícháme je s marinádou. Přikryjeme fresh fólií a necháme odstát.

Rajčátka překrájíme na půlky, brokolici rozebereme na drobné růžičky a cibulku nakrájíme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme masové kousky, které vidličkou vytáhneme z marinády. Kousky mícháme a obracíme. V cca deci a půl vody rozmícháme mouku a nalijeme jí k vydušeným kouskům. Přilijeme i zbytek marinády. Přidáme nakrájenou zeleninu a za velmi častého míchání dusíme přibližně 8 minut.

Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny. Pokud použijeme čerstvé, jsou hotové za 3 minuty. Na talíře navrstvíme tagliatelle a navrch nandáme krůtí maso se zeleninou a přelijeme omáčkou.