Pappardelle s kuřecím masem a pestem
Dle názoru našeho budoucího gastronauta toto byly nejlepší těstoviny, které jsem kdy udělala. Ani si k nim nevzal kečup a to je co říct 😀
- 3 kuřecí řízky
- 4 vrchovaté lžíce bazalkového pesta
- hrst čerstvých buráků
- 4 půlky sušených rajčat
- 4 plátky parmské šunky
- 2 velké stroužky česneku
- sůl, hrubě mletý pepř
- olivový olej
- pappardelle
Kuřecí řízky nakrájíme na cca půl centimetrové plátky a naložíme do olivového oleje a hrubě mletého pepře alespoň na 1/2 hodiny. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky, šunku a rajčata na proužky. Dáme vařit těstoviny dle návodu. Rozpálíme pánev s trochou oleje, orestujeme na ní česnek a šunku a přidáme maso. Stále vařečkou oddělujeme jednotlivé kousky od sebe, aby se všechny důkladně propekly. Přidáme buráky a sušená rajčata a osolíme. Když je maso hotové, zamícháme k němu pesto a stáhneme z ohně.