Dle názoru našeho budoucího gastronauta toto byly nejlepší těstoviny, které jsem kdy udělala. Ani si k nim nevzal kečup a to je co říct 😀

  • 3 kuřecí řízky
  • 4 vrchovaté lžíce bazalkového pesta
  • hrst čerstvých buráků
  • 4 půlky sušených rajčat
  • 4 plátky parmské šunky
  • 2 velké stroužky česneku
  • sůl, hrubě mletý pepř
  • olivový olej
  • pappardelle

Kuřecí řízky nakrájíme na cca půl centimetrové plátky a naložíme do olivového oleje a hrubě mletého pepře alespoň na  1/2 hodiny. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky, šunku a rajčata na proužky. Dáme vařit těstoviny dle návodu. Rozpálíme pánev s trochou oleje, orestujeme na ní česnek a šunku a přidáme maso. Stále vařečkou oddělujeme jednotlivé kousky od sebe, aby se všechny důkladně propekly. Přidáme buráky a sušená rajčata a osolíme. Když je maso hotové, zamícháme k němu pesto a stáhneme z ohně.