Kuřecí nudličky na kari s hráškovou rýží
Napoleon Bonaparte měl prý velmi rád kuřata. Ovšem, nesměla mít křidélka. Možná by si na našich kuřecích nudličkách na kari s hráškovou rýží také pochutnal 🙂
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 2 kuřecí řízky
- 1 cibule
- 4 lžíce oleje
- 1 vrchovatá lžička hrubozrnného kari
- 1 – 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička agávového sirupu
- hrst čerstvých arašídů
- 1 lžička kokosového tuku
- 1/2 lžičku kukuřičného škrobu
- 1 hrnek jasmínové rýže
- hrst mraženého hrášku
- sůl
Postup:
Je-li to možné, kuřecí směs si aspoň na hodinu naložíme do marinády. V misce smícháme olej s kari směsí, Gustinem, sojovkou, citronovou šťávou a agávovým sirupem, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na tenké nudličky nakrájené kuřecí řízky. Promícháme a necháme odstát. Potom ve větší pánvi (ideálně wok) rozehřejeme kokosový tuk, přisypeme oříšky a chviličku opražíme. Potom přidáme naložené maso a za velmi častého promíchávání vařečkou orestujeme. Před koncem přípravy přilijeme asi půl deci vody a necháme ještě minutku prohřát.
Mezitím si uvaříme hráškovou rýži. Odměřenou rýži propláchneme a zalijeme jeden a půl násobkem vody. Přidáme hrášek, osolíme a na rozptylovači plamene uvaříme doměkka. Trvá to cca 10 minut varu.