Na 2 porce budeme potřebovat:

Směs tofu

  • 1 balení tofu
  • 50 g shiitake houbiček
  • 5 větších ředkviček
  • kousek zelené části pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky červené kari pasty
  • olej
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce růžového balzámového balsamika

Bylinkové brambory

  • 8 menších brambor
  • 30 g másla
  • sůl a kmín
  • lahůdková cibulka
  • směs bylinek – petržel, pažitka, majoránka, saturejka, šalvěj, tymián

Postup:

Začneme tím, že si na chvíli namarinujeme na kostičky nakrájené tofu. V misce smícháme sezamový olej se sojovkou a balzámovým balzamikem. Přidáme tofu, promícháme a necháme uležet.

Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na čtvrtiny. Z houbiček odstraníme tuhé nožičky a nakrájíme na silnější plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kostičky.

Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a okmínujeme (kmín můžeme uzavřít do čajového sítka a po uvaření odstranit). Omyjeme a posekáme bylinky. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo, nakrájenou cibulku a bylinky a rozšťoucháme.

Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm ředkvičky, přidáme houbičky, tofu a pórek a restujeme.

shiitake-bylinky-kolaz