Tofu s houbičkami shiitake a bylinkovými brambory
Na 2 porce budeme potřebovat:
Směs tofu
- 1 balení tofu
- 50 g shiitake houbiček
- 5 větších ředkviček
- kousek zelené části pórku
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky červené kari pasty
- olej
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce růžového balzámového balsamika
Bylinkové brambory
- 8 menších brambor
- 30 g másla
- sůl a kmín
- lahůdková cibulka
- směs bylinek – petržel, pažitka, majoránka, saturejka, šalvěj, tymián
Postup:
Začneme tím, že si na chvíli namarinujeme na kostičky nakrájené tofu. V misce smícháme sezamový olej se sojovkou a balzámovým balzamikem. Přidáme tofu, promícháme a necháme uležet.
Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na čtvrtiny. Z houbiček odstraníme tuhé nožičky a nakrájíme na silnější plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a okmínujeme (kmín můžeme uzavřít do čajového sítka a po uvaření odstranit). Omyjeme a posekáme bylinky. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo, nakrájenou cibulku a bylinky a rozšťoucháme.
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm ředkvičky, přidáme houbičky, tofu a pórek a restujeme.