Kuřecí kapsa plněná mangoldem a kešu oříšky s rozmarýnovými brambory
Až si příště naberete k televizi hrst kešu oříšků, vzpomeňte si na tento obrázek. Oříšky rostou na ledvinovníku západním. Co jablíčko, to jeden kešu oříšek. Schovává se ve velmi tvrdé slupce a vůbec se mu nechce ven.
Na 3 porce budeme potřebovat:
Kuřecí kapsy:
- 3 kuřecí prsní řízky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g kešu oříšků natural
- 10 mangoldových listů
- 4 plátky slaniny
- olej
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce sojové omáčky Kikkoman
- 1 lžička Gustinu
Rozmarýnové brambory:
- 9 brambor
- 3 snítky rozmarýny
- olivový olej
- sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
Postup:
Kuřecí prsa otřeme vlhkým ubrouskem a nakrojíme z boku podélně, ale nedořízneme. Otevřeme jako knihu, obložíme slaninou a naplníme náplní. Náplň nachystáme následovně: cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, nasekané kešu oříšky a nakrájený mangold, osolíme, opepříme. Poté rozkrojené plátky opět přiklopíme a vložíme do zapékací misky na trochu oleje. Dáme do trouby rozehřáté na 150 st. C na cca 30 minut. V polovině přípravy maso opatrně otočíme. Pár minut před dokončením zahustíme Gustinem rozmíchaným s trochou vody a sojovky.
Mezitím kartáčkem omyjeme brambory, rozkrájíme na osminky a dáme do vyššího plechu na olivový olej. Osolíme, opepříme, okmínujeme a rukama promísíme s olejem. Vložíme k masu do trouby, pokud máme horkovzdušnou. Pokud ne, maso připravíme na sporáku na pánvi opečením z obou stran na oleji. Na konci přípravy zahustíme Gustinem rozmíchaným s trochou vody a sojovky.