Kuře na paprice s houskovým knedlíkem
Náš budoucí kuchařský mistr přestal chodit ve škole na obědy, protože se to prý nedalo jíst. Takže kromě večeří už vařím i obědy a protože teskní po klasice, oprašuji recepty, které jsem léta nedělala… 🙂
- 4 kousky kuřecích horních stehen (už jsem dělala i z krůtích řízků)
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- vrchovatá lžička sladké papriky
- sůl
- 30 g másla
- 1/2 dl šlehačky
- houskový knedlík
Na másle orestujeme posekanou cibulku a vložíme na ní omytá, osolená kuřecí stehna. Opečeme z obou stran, přidáme sůl a papriku, chvilku restujeme, zalijeme vodou, aby bylo maso těsně pod hladinou, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka (cca 45 minut, vodu kontrolujeme, aby se zcela nevyvařila). Když je maso měkké, v trošce vody rozkvedláme mouku a nalijeme k masu. Chvilku povaříme do zhoustnutí a přilijeme šlehačku. Ještě chvilku povaříme.
Díky za výborný recept. Já dělávám kuře na paprice na mnoho různých variací. S knedlíkem je fajn, jednodušší – a dokonce i tradičně to tak dělaly naše babičky, když připravovaly slepici na paprice – s noky jako příloha.
Díky za tip. Noky mě ještě nenapadly 🙂