Náš budoucí kuchařský mistr přestal chodit ve škole na obědy, protože se to prý nedalo jíst. Takže kromě večeří už vařím i obědy a protože teskní po klasice, oprašuji recepty, které jsem léta nedělala… 🙂

  • 4 kousky kuřecích horních stehen (už jsem dělala i z krůtích řízků)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vrchovatá lžička sladké papriky
  • sůl
  • 30 g másla
  • 1/2 dl šlehačky
  • houskový knedlík

Na másle orestujeme posekanou cibulku a vložíme na ní omytá, osolená kuřecí stehna. Opečeme z obou stran, přidáme sůl a papriku, chvilku restujeme, zalijeme vodou, aby bylo maso těsně pod hladinou, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka (cca 45 minut, vodu kontrolujeme, aby se zcela nevyvařila). Když je maso měkké, v trošce vody rozkvedláme mouku a nalijeme k masu. Chvilku povaříme do zhoustnutí a přilijeme šlehačku. Ještě chvilku povaříme.