Krůtí řízek s bramborovým salátem
Bramborový salát! To je to, oč tu běží :). Ten děláme každý jinak. Řízky, tento notoricky známý pokrm nemusím představovat 🙂
- 3 krůtí řízky
- hladká mouka, strouhanka z pečiva, vejce a mléko na trojobal
- řepkový olej na smažení
Bramborový salát:
- 5 brambor
- 1 velká mrkev
- kus celeru velikosti mrkve
- 3 kyselé okurky
- šálek mraženého hrášku
- 3 lahůdkové cibulky
- 30 g másla
- 100 g majolky Spak
- 100 g zakysané smetany
- sůl, pepř, citronová šťáva na dochucení
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mrkev a celer oloupeme, rozstrouháme na hrubém struhadle a spolu s hráškem orestujeme na másle. Nastrouháme okurky, nakrájíme cibulky a oloupeme brambory, které protlačíme přes bramborový kráječ. Vše dáme do mísy, přidáme majolku a smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme citronem. Necháme v lednici proležet
Řízky nakrájíme na menší kusy, naklepeme a naložíme aspoň na hodinu do oleje s citronovou šťávou. Připravíme si do tří misek ingredience na trojobal. Vajíčka výrazně osolíme. Řízky vytahujeme z marinády, osušíme zlehka ubrouskem, obalíme v mouce, poté v osoleném vejci rozšlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.