Bramborový salát! To je to, oč tu běží :). Ten děláme každý jinak. Řízky, tento notoricky známý pokrm nemusím představovat 🙂

  • 3 krůtí řízky
  • hladká mouka, strouhanka z pečiva, vejce a mléko na trojobal
  • řepkový olej na smažení

Bramborový salát:

  • 5 brambor
  • 1 velká mrkev
  • kus celeru velikosti mrkve
  • 3 kyselé okurky
  • šálek mraženého hrášku
  • 3 lahůdkové cibulky
  • 30 g másla
  • 100 g majolky Spak
  • 100 g zakysané smetany
  • sůl, pepř, citronová šťáva na dochucení

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mrkev a celer oloupeme, rozstrouháme na hrubém struhadle a spolu s hráškem orestujeme na másle. Nastrouháme okurky, nakrájíme cibulky a oloupeme brambory, které protlačíme přes bramborový kráječ. Vše dáme do mísy, přidáme majolku a smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme citronem. Necháme v lednici proležet

Řízky nakrájíme na menší kusy, naklepeme a naložíme aspoň na hodinu do oleje s citronovou šťávou. Připravíme si do tří misek ingredience na trojobal. Vajíčka výrazně osolíme. Řízky vytahujeme z marinády, osušíme zlehka ubrouskem, obalíme v mouce, poté v osoleném vejci rozšlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.