Krůtí plátek s restovanými brambory
5 (100%) 2 hlas(ů)

Když máme i jiné plány, než trávit mládí v kuchyni, krůtí plátek je ideální řešení. Když si práci dobře zorganizujeme, za chvíli je uvařeno :)

 

  • 3 plátky z krůtí kýty
  • 9 menších brambor
  • 100 g slaniny
  • 2 lahůdkové cibulky
  • olej
  • kmín, sůl, čerstvě mletý pepř
  • Gustin (kukuřičný škrob)
  • 1 lžíce sojové omáčky Kikkoman

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme do pekáče s trochou oleje. Osolíme, opepříme, okmínujeme a rukama promneme, aby se brambory obalily olejem. Upečeme v troubě rozehřáté na 190 st. C dozlatova, což je asi 25-30 minut.

Mezitím si plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme trochou Gustinu. V širokém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou slaninu a cibulku. Přidáme opečené brambory a ještě chvíli restujeme.

Na grilovací pánvi rozehřejeme oleje a plátky na něm z obou stran zprudka opečeme. Poté plátky vyndáme a do výpeku přilijeme sojovou omáčku rozmíchanou se lžičkou Gustinu a deci teplé vody a svaříme na šťávičku (trvá to pár vteřin). Upozorňuji, že to dost prská a pokud máte vyleštěnou kuchyň, tak tento krok vynechejte nebo výpek z masa přelijte do malého rendlíčku a šťávu zahustěte tam.