Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g těstovin (malá kolínka)
  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,5-2 dl mléka
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • sůl, pepř
  • čerstvý nebo mražený kopr
  • sypké zeleninové polévkové bio koření
  • olej
  • trochu másla na vymazání pekáčku

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na pánvi zpěníme na troše oleje na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Když je cibule orestovaná, přidáme kousky žampionů, pepř a osmažíme. V kastrolku z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Osolíme, přidáme polévkové koření a zalijeme studeným mlékem. Za stálého míchání uvaříme bešamel. Pekáček vymažeme máslem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Hotové těstoviny slijeme, přidáme k nim žampiony, kopr a bešamel, promícháme a vyklopíme do pekáčku. Posypeme sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 25 minut, dokud sýr nezezlátne.

Můžete podávat se zelným picles a posypané výhonky červené řepy.