Na 3 – 4 porce budeme potřebovat:

  • 500 g krůtího prsa
  • 300 g bedel (příp. jiné houby)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 větší cibule
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • lžička bio zeleninového sypkého bujónu
  • čerstvě mletý pepř
  • kmín
  • chilli koření
  • sůl
  • olej

Příloha

Postup:

Cibuli a česnek rozsekáme na kousky a zpěníme na oleji dorůžova. Přidáme na kostičky rozkrájené maso, krátce a zprudka opečeme. Osolíme a okořeníme. Přidáme pokrájené bedlové klobouky a opékáme, až zmenší svůj objem. Zasypeme moukou, orestujeme a zalijeme vlažnou vodou. Důkladně rozmícháme, aby se neudělaly žmolky. Dochutíme sojovkou a polévkovým kořením.

Uvaříme si jasmínovou rýži.