Houbovka s krůtím masem
Na 3 – 4 porce budeme potřebovat:
- 500 g krůtího prsa
- 300 g bedel (příp. jiné houby)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 větší cibule
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- lžička bio zeleninového sypkého bujónu
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- chilli koření
- sůl
- olej
Příloha
- jasmínová rýže
- lahůdková cibulka
- černý sezam
Postup:
Cibuli a česnek rozsekáme na kousky a zpěníme na oleji dorůžova. Přidáme na kostičky rozkrájené maso, krátce a zprudka opečeme. Osolíme a okořeníme. Přidáme pokrájené bedlové klobouky a opékáme, až zmenší svůj objem. Zasypeme moukou, orestujeme a zalijeme vlažnou vodou. Důkladně rozmícháme, aby se neudělaly žmolky. Dochutíme sojovkou a polévkovým kořením.
Uvaříme si jasmínovou rýži.